Walnut blasting

 

Door het preventief reinigen van motoren met behulp van onze BG AIS Cleaning tool kunnen wij onze klanten al een hoop problemen in de toekomst besparen. Echter, als het inlaatsysteem zo extreem vervuild is dat zelfs deze chemische reiniging niet voldoende heeft gewerkt kan er ook worden gekozen om het systeem schoon te stralen, het zogenoemde “walnut blasting”.

Na deze behandeling heeft u een 100% gegarandeerde schone inlaat.

Bij dit proces worden de volgende stappen doorlopen:

1.       De te reinigen kleppen worden door middel van het handmatig verdraaien van de krukas in gesloten positie gebracht.

2.     Onze specialist straalt de kleppen met een speciale tool voorzien van walnoot granulaat. Het granulaat wordt tezamen met perslucht (6 tot 8 bar) tegen de kleppen aan ‘gestraald’.

3.     De vervuiling laat los zonder de kleppen te beschadigen en wordt samen met de luchtstroom afgevoerd. Hierdoor ontstaat een 100% schone klep.

4.     Na het stralen worden er weer scopefoto’s gemaakt om het eindresultaat vast te leggen.

 

Walnut blasting is niet voor iedere motor geschikt.

Omdat de prijzen voor een walnut blasting per type motor kunnen verschillen hanteren wij geen vaste prijs.

Wilt u weten of uw auto geschikt is of een offerte ontvangen voor uw auto? Mail ons dan op info@vagcarservice.nl of via de button “offerte opvragen”.

 

 

(T) FSI Injectoren reinigen

Helaas is het reinigen van het inlaatsysteem niet altijd voldoende om alle problemen op te lossen.
Vervuilde en/of defecte injectoren kunnen bijvoorbeeld erg schadelijk zijn voor de motor. Bij de meeste garages worden daarom de injectoren opgestuurd om te laten testen. Bij sommige garages worden de injectoren 
gereinigd door ze niet aangestuurd in een ultrasoon bad te doen. Deze manier van reinigen is niet volledig omdat de injectornaald het inwendige van de verstuiver afsluit en er geen zekerheid is over de werking van de injector. Bij andere garages worden de injectoren zelfs preventief vervangen. Een dure aangelegenheid. 

Wij zijn 1 van de weinige garages in Nederland die zelf injectoren uitgebreid kunnen testen en reinigen.


Bij het vermoeden van vervuilde of defecte injectoren doen we eerst een 
complete test van de injectoren:

  •       We bekijken de weerstand van de spoel,
  •       We bekijken het sproeibeeld,
  •       We voeren een lektest uit,
  •       We bekijken de totale opbrengst van de injectoren
 
 

     Als hierbij geen permanente defecten gevonden worden krijgen de injectoren een service beurt door eerst het inwendige filter te vervangen en daarna aangestuurd in een ultrasoonbad te reinigen. Als deze uitgebreide reiniging is gedaan doen wij de complete test nog eens over en vervangen wij de o-ring,  de thermische ring en, indien mogelijk, de filters. Alleen op deze manier is er 100% zekerheid op de werking van de injectoren.

      Zowel het uit- en inbouwen van de injectoren en het testen van de injectoren is mogelijk maar u kunt ook uw losse injectoren aanleveren. Ook voor collega-bedrijven bieden wij deze service aan.

      Wij rekenen voor het reinigen van (T) FSI injectoren (los aangeleverd) per stuk € 42,35 incl. BTW (€ 35,- excl. BTW)